Pages

Subscribe:

23 Şubat 2012 Perşembe

iPractise

Zaman zaman takipçilerimiz iPhone’ları ile ingilizcelerini geliştirebilecekleri ya da pratik yapabilecekleri uygulamalar soruyorlar. Aslında App Store’da “Education” yani eğitim kategorisi altında çok sayıda uygulama bulunuyor. Fakat bu uygulamalar ya Cambridge’in “English Grammer In Use Tests”  uygulaması gibi çok pahalı ($4.99) oluyor ya da güzel arayüzlere sahip olmuyorlar.
Aşağıda kısaca tanıttığım iPractise ise, görselliği, sesleri ve fiyatı ile ingilizce pratik yapmak isteyenler için çok uygun bir deneyim sunuyor.

Uygulamanın ilk göze çarpan yanı güzel tasarımı ve ara yüzleri. Çoğu eğitim uygulamasında bulunmayan arayüz tasarımlarına bu uygulamada epey özenilmiş. Ayrıca klasik oyunlardan alışık olduğumuz seviye (level) mantığı sayesinde de uygulamaya oyun havası verilmiş.
Uygulamadaki sorular da test mantığında. Her bir seviyede yaklaşık 30 soru bulunuyor. İngilizce gramer ve kelime bilgisinin ölçüldüğü sorular ne kadar kısa sürede ve ipucu (hint) kullanılmadan yapılırsa o kadar çok yıldız toplanabiliyor. Bir sonraki seviyeye geçebilmek için de mevcut seviyedeki soruların en az %75′ini doğru yapmak gerekiyor.

Uygulamada ingilizce seviyelerine göre 3 farklı zorluk derecesi bulunuyor. Bu sayede iPractise hem ingilizce öğrenmeye yeni başlayanlar, hem de mevcut ingilizcesini geliştirmek isteyenlere hitap ediyor.

Çoğunluğu Beginner seviyesinde olmak üzere uygulamanın veritabanında toplam 1022 soru bulunuyor. Fakat diğer bir çok oyunda olduğu gibi güncellemeler ile yeni sorular ekleniyor.

Özellikle serviste veya otobüste giderken ingilizce pratik yapmak isterseniz, iPractise’i aşağıdaki linki kullanarak App Store’dan 1.99$’a indirebilirsiniz.

Önemli Not: Daha önce paylaştığım My Contacts Backup uygulamasından olduğu gibi bu uygulamanın de geliştiricileri arasındayım. Dolayısıyla yukarıdaki tanıtım yazısında tam objektif olamamış olabilirim. Bu yüzden eğer uygulamayı deneme imkanınız olursa lütfen ayıp olur düşüncesiyle acımasızca eleştirmekten çekinmeyin. Unutmayın uygulamalar, yapıcı eleştirileriniz sayesinde gelişir ve olması gerektiği noktaya ulaşır.
Tabii bu arada uygulamanın geliştiricileri arasında olup promosyon kodu dağıtmamak olmaz Bu yüzden Apple’ın izin verdiği ölçüde yani maksimum 50 adet promosyon kodunun hepsini aşağıda paylaştım. Ayrıca bu yazıda daha önce paylaştığımız gibi bir kodu ilk kullanan uygulamayı ücretsiz indirir ve bir daha başkası kullanamaz. Lütfen tüm kodlar kullanışmış ise başka var mı diye sormayın çünkü bir versiyon için 50′den fazla dağıtılamıyor.
Güncelleme : Tüm promosyon kodları tükenmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder